Protecting your right to ride.

  • Home
  • Clay's Offroad Round 3 Hartsville, PEI NBDRA Hare Scramble

Clay's Offroad Round 3 Hartsville, PEI NBDRA Hare Scramble

  • 1 Sep 2019
  • 8:00 AM - 5:00 PM
  • Hartsville, PEI

Registration

  • Classes:
    Women
    Beginner
    Junior
    Intermediate
    Plus 40
    Pro

We are excited to announce a PEI race to our schedule this year. NBDRA gets a lot of support from our friends on PEI attending our races and rides events. They have a very vibrant and growing dirt riding community on PEI and have asked the NBDRA if we would participate in a race event on the Island. This will be a non-points event this year so that the PEI hosts can run through their first event without that pressure. SUPER EXCITED and hoping our NB racers take the opportunity to ride in the RED DIRT!! 


VENUE


Sonya VanEwyk, Scott Sprake and friends have been hard at work building a private offroad park on their land in Hartsville. We have been following their progress and things look awesome. The track will be mostly single track with some open flowing sections, hill climbs\descents, technical sections and sections with multiple lines. There will also be a portion that will run on a MX track. No big jumps or anything too crazy. There is lots of parking.


Location: 1825 Johnston Rd, North Wiltshire, PE C0A 1Y0

https://maps.app.goo.gl/VVDrENPXtTaHE88T6


Limited camping will be available. Please message Sonya and Scott at https://www.facebook.com/sonya.vanewyk for reservations.


As with all events NBDRA is affiliated with, they are held on private land and the owners have graciously opened their land for our use. We must respect their property. Don’t leave a mess. You bring it in you bring it out. If we respect their land I am sure they will have us back.


RACE DAY SCHEDULE


REGISTRATION TIME FOR CLASSES AND FEES


NBDRA Membership fee $20, under 18yrs of age $10

Race fee $20 for Pee Wee / School Boy Girl…all other classes $40

NSORRA memberships honored but must provide membership card.

 

ALL RIDERS TO BE REGISTERED 30MINS BEFORE THEIR CLASS RIDER MEETING OR SOONER.

 

PEE WEE CLASS (50-65CC) ​​​MORNING


8:45 AM - RIDERS MEETING (Bring bike ready to race)

9:00 AM - SITE IN LAP

9:15-9:45 - RACE 30 MINUTES

9:45-10:00 - FINAL SWEEP

 

SCHOOL BOY & GIRL RACE (SMALL WHEEL 85-150CC)

WOMENS / BEGINNER CLASS


9:45 AM - RIDERS MEETING (Bring bike ready to race)

10:00 AM - SITE IN LAP (ALL CLASSES)

10:15-11:00 AM - SCHOOL BOY GIRL RACE 45 MINUTES

10:16-11:16 AM - WOMENS RACE 60 MINUTES                                                               

10:17-11:17 AM - BEGINNER RACE 60 MINUTES

11:17-11:32 AM - FINAL SWEEP

 

JUNIOR


11:15 AM -RIDERS MEETING (Bring bike ready to race)

11:30 AM - 12:30 PM - JUNIOR RACE                                                

12:30-12:45 PM - FINAL SWEEP

 

MORNING AWARDS 


1:00 - 1:15 PM - PRESENTATIONS 


PRO INTERMEDIATE 40+ CLASS​​​​


1:15-1:30 PM - RIDERS MEETING (Bring bike ready to race)

1:30-3:30 PM - PRO RACE 120 MINUTES

1:31-3:16 PM - INTERMEDIATE RACE 105 MINUTES                                         

1:32-3:02 PM - PLUS 40 RACE 90 MINUTES

3:30-4:00 PM - FINAL SWEEP

  

AFTERNOON AWARDS 4:00 PM




Powered by Wild Apricot. Try our all-in-one platform for easy membership management